Beskrivelse
Druer: 100% Freisa
Vinmarker: Valdivilla, Santo Stefano Belbo. Vingården blev plantet i 1998
Jordbund: Jordbunden er primært sandet kalkholdig mergel
Dyrkningssystem: Guyot
Høst: Manuelt høstet i små kasser mod slutningen af september eller begyndelsen af oktober
Vinificering: Der laves en færdig Freisa-vin, som derefter videreforarbejdes til Vermouth. I den proces blev ca. 14 % sukker, og en symfoni af naturlige ekstrakter af urter og krydderier, samt alkohol, så den når ca. 18 graders alkohol
Årlig produktion: Cirka 1000 flasker
Buket: Brugen af urter og krydderier giver en betydelig intensitet, og det opfattes umiddelbart, at det er vermouth med “krop”. Noter af appelsinskal og salvie genkendes straks
Farve: Kompakt rubinrød
Smag: Du fornemmer en klassisk næsten “old school” rød vermouth med noter af kirsebær, appelsin og salvie. Bitre urter dominerer over krydderier (mest af alt lyserød peber), mens de giver plads til sødmen af kirsebær, de syrlige, men delikate ribs og friskheden af sød appelsin. Generelt er smagen intens, men også ret blød. Denne Vermouths stærke personlighed skyldes også grundvinens livlighed – Langhe Freisa
Serveringstemperatur: 12-18°C
Madsammensætninger og hvordan man drikker: Anvendt historisk som ingrediens i det italienske køkken f.eks. i den klassiske bouillon og i desserter. Vermouth kan nydes til en god chokolade. En aldrig banal, men altid speciel ledsager er en god Piemonte-gianduiotto-chokolade, der bringer os tilbage med sød nostalgi til det gamle og majestætiske Torino.
Vermouth er populær til at blande i drinks, herunder Negroni, Negroni Sbagliatto, Manhattan og Americano
Opbevaringspotentiale: Vermouthen er klar til at drikke, når den frigives. Det kan sagtens holde 5-10 år. Åbner du en flaske vermouth, kan den holde i flere måneder uden at miste karakter
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.