Beskrivelse
Druer: 100% Nebbiolo
Vinmarker: Giacosa Tresio. Højde 300 meter over havets overflade
Jordbund: Grå mergel (ler og kalksten) med lag af sand
Dyrkningssystem: Guyot
Høst: Manuelt høstet i små kasser mod midten af oktober
Vinificering: Ca. 20 dages alkoholgæring og maceration i ståltanke ved kontrolleret temperatur. Derefter ca. 18 måneders lagring på store egetræsfade. Inden frigivelse opbevares vinen på flaske i mindst 6 måneder
Årlig produktion: Cirka 600 flasker
Farve: Elegant rubinrød
Bouquet: Balancerer moden rød frugt parfumeret med sødme af roser, hindbær og kardemomme
Smag: Tørret blomme og figen med en undertone af krydret muskatnød. Den har fine bløde tanniner og en behagelig syrlig finish
Serveringstemperatur: 16-18°C
Madkombinationer: Piemontesisk køkken er fuld af specialiteter med velsmagende kød og kraftfulde saucer, ofte kombineret med hvid trøffel, der passer godt til Barbaresco såsom: Risotto al tartufo bianco, Manzo stufato alla Piemontese, Agnolotti al tartufo, Fricandó alla Piemontese, Fonduta con tartufi. Taglierini con fonduta e olio di tartufo samt mange andre traditionelle piemontesiske retter. Og selvfølgelig alle former for velsmagende ost.
Lagringspotentiale: Vinen har et godt lagringspotentiale og kan opbevares i mere end 15 år
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.