Beskrivelse
Druer
100% Nebbiolo druer.
Vingård
250 meters højde, sydøst vendt. Planteår: 2002.
Vinfremstilling
Druerne, der er indsamlet i små kasser, knuses langsomt og af stammes. Fermentering starter naturligt uden tilsætning af udvalgte gær inden for de følgende 48 timer. Således begynder pumpningen ledsaget af let manuel udstansning, der ledsager macerationen af skindene, der finder sted ved en kontrolleret temperatur på 27-28 ° C i ca. 2 uger. I denne periode kommer karakteren af min Barolo Bricco Ambrogio til live, polyfenolerne udvindes, og forløberne til disse aromaer dannes, som vil være rygraden i vinen, der kommer fra denne specifikke “Cru”.
Forædlings proces
Det finder sted i 20 måneder i en franske egetræs tønder. Ved afslutningen af ældningen i træ tappes Barolo Bricco Ambrogio med den største forsigtighed og overlades derefter til hvile indtil salgstidspunktet.
Vinens egenskaber
Intens granat rødvin med orange refleksioner typiske for Nebbiolo. På næsen blandes de blomsternoter af violet med de frugtagtige noter af kirsebær og brombær. I munden er det en fuld og dyb vin, stram i sin ungdom, i hvis ryg de subtile aromaer af eg forbedrer de typiske antydninger til violet og morello kirsebær, som vidner om Nebbiolo-druens ekstraordinære ægthed.
Mad forslag
Det går godt til rødt kød og vildt; fra stege til brasered oksekød. God til stærke retter takket være dens garvede del, der er i stand til let at opdatere munden. Kombinationen med krydret hårde oste og med blå oste er en anden stor klassiker, mens den spændende kombination med mørk chokolade er mere dristig.
Producerede flasker
Ca. omkring 1200-1270 om året
Serverings temperaturer, aldring og produktionsår
Det er vigtigt at holde flaskerne vandret, i et mørkt rum ved kontrolleret temperatur for at sikre varig kvalitet. Ideelt serveret i store karafler ved 16 º / 18 ºC.
Den kan ældes i kælderen i over 15 år, men den kan nydes fuldt ud 7/8 år efter høstningen. Det er vigtigt at holde flaskerne i en vandret position i et mørkt rum med kontrolleret temperatur for at sikre dets langvarige kvalitet.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.