Barolo vigne Unite

350,00 kr. inkl. moms

Druen: 100 % Nebbiola. Hvert år produceres der omkring 2.500 – 3.000 flasker af denne vin.

Vinens egenskaber

Intens granatrødvin med orange refleksioner typisk for Nebbiolo, hvor de betagende krydret praj af vin og træ blandes, raffineret af elegante frugtagtige aromaer, fra kirsebær i ånd til rose. I munden er den fyldig, stram i ungdommen, bagpå danner de subtile aromaer af eg baggrunden og forbedrer dem til de typiske antydninger af violet og morello kirsebær, som vidner om Nebbiolo-druens ekstraordinære ægthed.

Aldring:

Vinen kan lagres i 15 år eller måske længere, men når sit kraftigste udtryk efter ca. 7 – 8.

 

Beskrivelse

Druer

100% Nebbiolo druer.

Vingård

Der er 2 af dem, og en er i La Morra (Højde: 250 meter over havets overflade. Eksponering: Sydøst. Jordbund: kalksten og siltet. Planteår: 2002. Overflade: 0,25 Ha) og en i Serralunga d’Alba (Højde: 280 meter over havets overflade. Eksponering: Øst. Jordbund: kalkholdig lerholdig. Planteår: 1990. Overflade: 0,25 Ha).

 

Vinfremstilling

Druerne, der er indsamlet i små kasser, knuses langsomt og af stammes. Fermentering starter naturligt uden tilsætning af udvalgte gær inden for de følgende 48 timer. Således begynder pumpningen ledsaget af let manuel udstansning, der ledsager macerationen af ​​skindene, der finder sted ved en kontrolleret temperatur på 27-28 ° C i ca. 2 uger. I denne periode kommer karakteren af ​​min Barolo Vigne Unite til live, polyfenolerne udvindes, og forløberne til disse aromaer dannes, som vil være rygraden i vinen, der kommer fra denne specifikke “Cru”.

Forædlings proces

Den finder sted i 24-28 måneder i franske egetræ tønder. Den første periode i 225 liter tønder og for den resterende periode i 500 og 600 liter tønder. I året før frigivelsen på markedet (som finder sted 4 år efter druehøsten) tappes Barolo Vigne Unite med den største omhu og overlades derefter til hvile indtil salgstidspunktet.

Vinens egenskaber

Intens granatrødvin med orange refleksioner typisk for Nebbiolo, hvor de betagende krydret praj af vin og træ blandes, raffineret af elegante frugtagtige aromaer, fra kirsebær i ånd til rose. I munden er den fyldig, stram i ungdommen, bagpå danner de subtile aromaer af eg baggrunden og forbedrer dem til de typiske antydninger af violet og morello kirsebær, som vidner om Nebbiolo-druens ekstraordinære ægthed.

 

Mad forslag

Den går godt med rødt kød og vildt; fra stege til brasede oksekød. God til stærke retter takket være dens garvede del, der er i stand til let at fylde munden. Kombinationen med krydret hårde oste og med blå oste er en anden stor klassiker, mens den spændende kombination med mørk chokolade er mere dristig.

Producerede flasker

Cirka 2500-3000 om året. Vi flasker også i 1,5 liter magnums i en begrænset antal.

 

Serverings tips, aldring og produktionsår

Barolo Vigne Unite kan ældes i kælderen i over 15 år (og måske længere), men når sit maksimale udtryk fra 7/8 år efter høsten. Grundlæggende for lang aldring er bevarelsen af ​​flaskerne i en vandret position og i et mørkt rum med kontrolleret temperatur. Vi anbefaler at servere vinen i store glas ved en temperatur på ca. 16/18 ° C.

Yderligere information

Årgang

, , , ,

Vine

Vinhus

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Barolo vigne Unite”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Adresse

  • Vine Piemonte
  • v/Kjeld Mortensen
  • Spangsvej 90
  • 5210 Odense NV

Kontakt

Info