Beskrivelse
GEOGRAFISK BELIGGENHED
Denne Barbera kommer fra lokaliteten “Caj” beliggende i Alba-området, et bakket område i en gennemsnitlig højde på 380 meter over havets overflade med mager jord, kalkholdig mergel, vendt mod Syd-Syd-Vest; for i alt 3,96 hektar.
VINGÅRDE OG ANLÆG
De “organisk forvaltede vinmarker” består udelukkende af Barbera med forskellige klonmaterialer af italiensk oprindelse på grundstammer, der er egnede til denne type jord (420A); dyrkningen er Guyot med 5.000 vinstokke pr.
TEKNOLOGISK NOTE
Vinificeringen involverer maceration i 11 dage, med flere daglige overpumpninger og gæring ved en konstant og kontrolleret temperatur. Efter at have hvilet i rustfri ståltanke, modner vinen i cirka 8 måneder på 30 HL fade. efterfulgt af raffinering på flaske i mindst 3 måneder.
VINENS KARAKTER
Det er en intens rubinrød vin. Meget vinøs på næsen med en note af viol og en fornemmelse af sort kirsebær; i munden, tør, varm med krydrede noter, let vanilje og rød frugtpulp. En Barbera med alle dens mest typiske karakteristika: frisk og moden frugt, frisk syre, som gør den til en perfekt vin til mange tilbehør fra forretter til oste.
SERVERINGSTEMPERATUR: 18-20°C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.