Beskrivelse
GEOGRAFISK BELIGGENHED
Druerne kommer fra vinmarkerne, der ligger i et område kaldet “Conca d’Oro”, i Montelupo Albese, på 1,68 hektar forvaltet af Giribaldi-familien. placeret på mellembakket terræn i en højde af 480 meter over havets overflade, mod syd, frugtbar, men meget løs, mergel-kalkstensjord.
VINGÅRDE OG PLANTNING
Vingården ligger i Montelupo Albese kommune i et område kaldet “Conca d’Oro” på grund af de gyldne refleksioner, som vinstokkens blade påtager sig i sommer- og efterårsperioderne. Den består udelukkende af Nebbiolo med klonmateriale (Lancia, Michet) af italiensk oprindelse, dyrkningen er Guyot med cirka 5300 vinstokke pr.
TEKNOLOGISK NOTE
Maceration på skindet i 16 dage ved en temperatur på omkring 28 grader, med kontinuerlig, regelmæssig overpumpning og nedstansning; efter 40 dages hvile i en ståltank hæves den til barriques (225 og 500 liter) i omkring 15 måneder, idet den bevarer de typiske egenskaber, som denne vin giver, og raffineres derefter i flasken i mindst seks måneder.
VINENS KARAKTER
Intens rubinfarve med orange refleksioner, konsistent, klar, vinagtig aroma af bemærkelsesværdig bredde med fornemmelser af rose, hindbær, vanilje og balsamico (stor duftfinesse); tør, fyldig, harmonisk, rund smag med unge tanniner, frugt i sirup, strejf af kanel og rød frugtmarmelade, meget afbalancerede toner og fremragende vedholdenhed i ganen.
PARRING
Fremragende til rødt kød generelt, bagnacauda, vildt, braiseret kød og meget modne oste.
SERVICE TEMPERATUR 18-20°C (stuetemperatur
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.