Beskrivelse
Druesort.: Nebbiolo 100% Castelnuovo Calcea kommune1 har 7500 flasker pr. år overvejende Lerholdigt kalkmergel af marin sedimentær oprindelse. Vingård eksponering øst Højde 260 m over havets overflade
Vinificering.: efter manuel høst ligger druer i stålkar. 10 dage af maceration i kontakt med skræller og blød befugtning ved én temperatur mellem 24 og 26 °C
Lagring.: 6 måneder i ståltanke og 6 til 8 måneder på flaske
Farve.: Klar, rubinrød, med som årene går, tenderer den mod granat
Aroma.: Næsen domineres af kirsebær. I munden er den fyldig og stram i ungdommen, som traditionen for denne Nebbiolo. De sidste noter sammen med taniner af røde frugter, der er typiske for druerne
Smage.: Blød, bred, vedholdende. God struktur, fast tannin men silkeblød i afslutningen
Serveringstemperatur.: 17-18°C
Lagrings potentiale.: straks drikkebart og ca 6-8 år
Mad forslag.: Retter baseret på gode kød retter , grøntsager, til antipati og bare nyde med brød olivengode kraftige oste
Flaske størrelse.: 1,5 Lt
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.