Beskrivelse
Druer: 100% Freisa
Vinmarker: Valdivilla, Santo Stefano Belbo. Ca. 360 moh. Vingården blev plantet i 1998
Jordbund: Jordbunden er primært sandet kalkholdig mergel
Dyrkningssystem: Guyot
Høst: Manuelt høstet i små kasser mod slutningen af september eller begyndelsen af oktober
Vinificering: Ca. 12 dages alkoholgæring og 15-20 dages maceration i ståltanke med overpumpning 3 gange dagligt. Efter den malolaktiske gæring lægges vinen på franske 500 liters egetræsfade (tonneau), som er 1-3 år gamle. Vinen holder sig i fadene i ca. 18 måneder før den tappes på flaske. Inden frigivelsen opbevares vinen i kælderen i mindst 6 måneder
Årlig produktion: Cirka 2000 flasker
Farve: Kompakt rubinrød
Bouquet: Røde frugter, svesker og krydret brændt træ
Smag: Intensitet af røde bær – hindbær og brombær – med strejf af lakrids og sort peber, samt undertoner af brændt eg og vanilje
Serveringstemperatur: 16-18°C
Madsammensætninger: En eg-lagret Freisa er en fyldig vin og et perfekt match til rødt kød, vildt og modnede oste
Opbevaringspotentiale: Kan opbevares i mindst 10-15 år
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.