Beskrivelse
GEOGRAFISK BELIGGENHED
Druerne kommer fra Novello kommune i en højde af 360m over havets overflade; dette område nyder godt af en mergel-ler-sammensætning med god permeabilitet og fremragende sydlig eksponering. Ravera cru skiller sig ud for sin medfødte elegance, bløde taniner og behagelighed.
VINGÅRDE OG ANLÆG
Vingården består af Nebbiolo BIO (10% Michel, 80% Lampia og 10% Rosè) med klonmateriale af italiensk oprindelse, dyrkningen er Guyot med 4.700 planter pr. høsten fandt sted den 7. oktober 2015. Udbyttet var særligt lavt, 60 hl/ha.
TEKNOLOGISK NOTE
Traditionel vinfremstilling med nedsænket hætte, i 25 dage, med daglig overpumpning og regelmæssig udstansning ved en temperatur på 30°C for at fremme ekstraktion af farve; Efter 2 måneders hvile i en ståltank modnedes den derefter på egetræsfade, tonneau af fransk oprindelse, derefter raffineret på flaske i et underjordisk miljø ved en konstant temperatur på omkring 16 grader.
VINENS KARAKTER
Rubinrød farve med murstensreflekser, på næsen en dejlig duft af kirsebær i alkohol, bærsyltetøj med et strejf af hvid peber, typisk for disse crus og Novello-landet; kompleks næse efterfulgt af en varm mund med en fornemmelse af vanilje, ekstraordinært blød og omsluttende, med søde og komplekse taniner; krydderiet vender også tilbage til munden og forener frugten i en uovertruffen elegance til en fantastisk årgang som 2015.
KOMBINATIONER
Enestående med vildt, rødt kød generelt, braiseret kød og stege. Fremragende meditationsvin. Kombinationen med sort chokolade og kakaobaserede desserter er meget interessant.
SERVERINGSTEMPERATUR: 18-20°C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.