Beskrivelse
Castelnuovo Calcea kommune Kalkholdig mergel af oprindelse marin sedimentær med tilstedeværelse
af klassisk ”Astean sands” Vingård eksponering Syd. Højde Fra 250 m til 290 m over havets overflade.
vinstokke er fra 1985
Druesort.: Barbera 100%
Vinificering.: I ståltanke mellem 20 og 25 dage i kontakt med skindet udføres flere gange om dagen
blød erstatning, til en temperatur mellem 25-28 °C14/18 måneder i nye tonneaux, og yderligere 6-8 måneder i flasken
Lagring.: Den forbliver på sin bærme i 6 måneder i ståltanke, derefter 12 måneder i 500 l. tonneaux med forskellig passage
Farve.: Intens rubinrød farve, dyb med klare lilla refleksioner der tenderer mod granat
Aroma.: Frugtagtig aroma med god intensitet til stede med smag af eg, duft af tobak, kakao, chokolade, rød frugt i sirup.
Smage.: Tør, varm, fuld, let antydning af vanilje, med noter af søde krydderier, med en let syre som rig og tæt der afrundes i ganen
Serveringstemperatur.: 18-20°C
Lagrings potentiale.: straks drikkebart og ca 7-10 år
Mad forslag.: God til grill retter og mørkt kød samt gode oste Frisk pasta med svampe, stege og
braiseret kød og meget modne oste som Raschera, Castelmagno
Flaske størrelse.: 1,5 Lt
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.