Lange Nebbiolo Fontanassa

175,00 kr. inkl. moms

Druen: Vinen er lavet på 100 % Nebbiolo druer.

Vinens egenskaber
Den røde farve på Nebbiolo er granat med orange reflektioner. Næsen domineres af kirsebær, ledsaget af
fine krydret antydninger af træet. I munden er den fyldig og stram i ungdommen, som traditionen for den
store Langhe Nebbiolo. De sidste noter sammen med taniner af røde frugter, der er typiske for druen.

Serverings temperatur: Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur mellem 16 og 18 ° C.

Lagring: Vinen kan lageres op til 10 år efter høsten.

Årlig produktion: Mellem 3.000 og 3.600 flasker årligt. Vinen kan også fås på 1½ l magnumflasker

Beskrivelse

Druer

100% Nebbiolo druer.

Vingård

Ligger i Roddi i Fontanassa-området. Det har en højde på omkring 200 meter over havets overflade. med eksponering mod vest og en jord, hvor ler, silt og sand er i perfekt balance. Vinstokkene blev plantet i 2016 og hører til 5 forskellige klonale valg.

Vinfremstilling

Druerne skal gennemgå en blød afstamning og knusningsproces på grund af deres skrøbelige stængler. Maceration og gæring begynder langsomt at opretholde aromaer og farver. Fermenteringstemperaturer er lavere end dem, der bruges i ‘rød vinificering’. Efter 10-11 dage, når sukkeret er blevet omdannet til alkohol, efterfølges udtrækning af malolaktiske gæring.

Forædlings proces

Den korrekte modning af Nebbiolo kan ikke finde sted uden egetræ. Når gæringen er slut, tilbringer den derefter 9 lange måneder i brugte tønder, så taniner og aromaer kan harmonisere og berige sig selv.

Vinens egenskaber

Den røde farve på Nebbiolo er granat med orange reflektioner. Næsen domineres af kirsebær, ledsaget af fine krydret antydninger af træet. I munden er den fyldig og stram i ungdommen, som traditionen for den store Langhe Nebbiolo. De sidste noter sammen med taniner af røde frugter, der er typiske for druen.

Mad forslag

Vores Langhe Nebbiolo er udstyret med materiale og stof, der ofte får mig til at definere ham som den “unge bror til Barolo”. I moderne tid kan det også kombineres med en aperitif, takket være dens alsidighed, tror jeg fortsat, at Nebbiolo er den rigtige ledsager til vigtige hovedretter så som geder og ældre eller blå oste.

Serverings temperaturer

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur mellem 16 og 18 ° C. Det kan lageres op til 10 år efter høsten.

Producerede flasker

mellem 3000 og 3600 om året. Vi flasker også i 1,5 liter magnums i en begrænset antal

 

Yderligere information

Årgang

Vinhus

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lange Nebbiolo Fontanassa”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Adresse

  • Vine Piemonte
  • v/Kjeld Mortensen
  • Spangsvej 90
  • 5210 Odense NV

Kontakt

Info