Beskrivelse
PRODUKTIONSZONE
Denne Mousserende vin kommer fra mergel og ler-sandjord i et dyrebart område af “Alta Langa”, som Alma Wine/ Azienda Agricola Giribaldi blev en del af i 2013. I dette område er det i over et århundrede, hvor Pinot Nero e Chardonnay er blevet dyrket til producere Mousserende vin, som ifølge den piemontesiske tradition er strengt fremstillet ved hjælp af Metodo champenoise, af den anden gæring i flasken.
TRÆNINGSSYSTEM OG VINGÅRDE
Vinmarkerne Pinot Nero (60%) og Chardonnay (40%) ligger i Rodello i en højde af 530 og 560 meter over havets overflade.
TEKNOLOGISKE OMTALELSER
Høsten er foretaget manuelt i perioden sidst i august-begyndelsen af september. Druerne presses blidt. Gæringen foregår i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 13-14° C i 28 dage. Her står vinen i nogle måneder, og i løbet af denne tid laver vi én Baton age om ugen. I marts/april forbereder vi vinen til anden gæring i flasken, der varer omkring 60 dage. Vinen er raffineret med sin bærme i 55 måneder og holder flaskerne vandret i et underjordisk rum i kælderen. Efterfølgende kan flaskerne placeres på pupitrer til manuel ridning, omhyggelig forberedelse og afgørende for den endelige disgorgement “a la glace”
SENSORISKE KARAKTERISTIKA
En lys gul farve. Aromatisk på næsen, elegant og kraftfuld. Antydninger af tør frugt og honning. Fin perle af små, dvælende bobler og en smuk tør, velsmagende smag. En lang citrusafslutning.
PARRINGER
Fremragende som aperitif eller under et måltid.
SERVERINGSTEMPERATUR: 6-8°C
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.