Beskrivelse
”Lia Vi ”er den karakteristiske Barbera d’Asti, ung, intens og sjov.
Druer: Barbera
Produktionsområde: Byen San Marzano Oliveto, typisk produktionsområde for sådan DOCG-vin.
Vinmarker: Byen San Marzano Oliveto. Beskæringssystemet er Guyot. Plantet i 1981.
Arbejdsteknikker i vinmarkerne: Beskæring efterlader 7/8 knopper. Aktiviteter i vinmarkerne er styret af en moderne biodynamisk metode, vinmarker er certificeret økologiske af “Solo e Salute”. Manuel græsslåning.
Høst: Manuel høst med kurve efterfulgt af analyse af modning, generelt i den fjerde uge af september.
Organoleptisk evaluering
Rubinrød med lilla nuancer, intens og kompleks duft af kogt frugt med tydelige dufte af tranebær, kirsebær og sveske. Den har en energisk smagspåvirkning, mens smagen udvikler sig med elegance og kontinuitet.
Nyttig information
Lia Vì er lavet med blød presning, kontrolleret gæring og gennemsnitlig maceration, vin pumpes over cirka 3 gange om dagen, vin bliver naturligt stabil under lagring. Kort ældning i betontanke. Levetid: 10 til 12 år.
Nysgerrighed
Lia Vì er den karakteristiske Barbera d’Asti, ung, intens og sjov. Dens navn blev født fra forskning i de forskellige naturlige fuglereder sammenlignet med de andre vinmarker, der findes i dens vingård i beskæringsperioden. Efter en undersøgelse ledet af teknikere, blev det konkluderet, at disse reder er lavet af en trækfugl, der stopper ved denne vingård under sin rute. Det tekniske navn på sådanne arter er Muscicava Parva, på piemontesisk dialekt er det Lia Vì.
Madparring
Det er en vin, der passer til vigtige indgange, krydrede antipati eller lette secondi retter.
Specialister
I vinmarkerne: Matteo og Luigi Garberoglio. I kælderen: Luigi og Luca Garberoglio.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.