Beskrivelse
Den mest traditionelle version af Moscato d’Asti lavet med anden gæring på flaske
Sort: Moscato
Produktionsområde: Byen San Marzano Oliveto, typisk produktionsområde for denne DOCG-vin.
Vinmarker: Byen San Marzano Oliveto. Beskæringssystemet er Guyot. Plantet i årene 1954, 1975 og 1981.
Arbejdsteknikker i vinmarkerne: Beskæring efterlader 7/8 knopper. Aktiviteterne i vinmarkerne er styret af en moderne biodynamisk metode, de er certificeret økologisk af “Solo e Salute”. Manuel græsslåning.
Høst: Manuel høst med kurve, efterfulgt af analyse af modning, generelt i anden uge af september.
Organoleptisk evaluering
Lys stråfarvet gul. Frugtdufte, intense med dufte af mynte, kamille og akacie. Aromatisk og afbalanceret sød smag.
Nyttig information
Dette er en vin produceret med udvalgte druer, der kommer fra vinmarker med stor soleksponering, med jord og mikroklima, som passer perfekt til Moscato. Vinificeringsmetoden definerer blød presning af druerne, udover bundfældningen og klaringen med naturlige enzymatiske teknikker for at bevare produktets naturlige duft intakt. Dens gæring er strengt under kontrolleret temperatur, stabilisering er i kolde omgivelser og aftapning i sterilt miljø.
Nysgerrighed
Moscato d’Asti Filari Corti har sit navn fra den rektangulære form på sin vingård, som krævede en implementering af rækkerne på tværs. På grund af dette behov er rækkerne cirka 200 m lange, hvilket giver vinen det ironiske navn “Filari Corti”, som “Short Rows”.
Madparring
Det er en typisk ørkenvin, men at have den lige ved slutningen af måltiderne ville være for aftagende for et sådant produkt med exceptionelle egenskaber, der gør det unikt over hele verden. Det tilbyder et godt selskab på chats blandt venner.
Specialister
I vinmarkerne: Matteo og Luigi Garberoglio.
I kælderen: Luigi og Luca Garberoglio.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.